शुक्रवार, 14 सितंबर 2012

Μια σύντομη εισαγωγή για το αρχαίο ινδικό σύστημα της ιατρικής - "Η Ayurved"

Η λέξη "Ayurveda" αποτελείται από δύο λέξεις, Ayuh, που σημαίνει «ζωή» και Veda, που σημαίνει «επιστήμη» (आयुष्य वेदः इति आयुर्वेद) και στην Αγιουρβέδα κυριολεκτικά σημαίνει «επιστήμη της ζωής». Στην πραγματικότητα, Αγιουρβέδα δεν είναι μόνο μια ιατρική επιστήμη αλλά και τέχνη της ζωής. Έτσι, μπορείτε να πείτε ότι Ayurveda είναι μια επιστήμη και την τέχνη της ζωής. Αυτή η γλώσσα είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε την επιστήμη της τέχνης και την τέχνη της επιστήμης. Τέχνη κάνει το θέμα πιο ενδιαφέρον και ελκυστικό ... Ayurved τότε είναι πιο επιστημονική, πιο ενδιαφέρουσα, πιο ισχυρό και πιο ελκυστική.

Η Αγιουρβέδα είναι μια αρχαία ιατρική επιστήμη προέρχεται από την ινδική υποήπειρο περίπου 5000 χρόνια και θεωρείται μια από τις πιο προηγμένες ιατρικές θεραπείες στον κόσμο μέχρι σήμερα. Σήμερα, κέρδισε επίσης τη δημοτικότητα στο δυτικό κόσμο. Ήταν ένα δημοφιλές και ισχυρό σύστημα της ιατρικής σε όλη τη Νότια Ασία. Η παλαιότερη βιβλιογραφία αυτού του συστήματος της παραδοσιακής ιατρικής λέγεται ότι έχουν εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της περιόδου Βεδική στην Ινδία. Η μεγαλύτερη επιρροή αυτών των λογοτεχνιών Αγιουρβέδα ήταν η Sushruta Samhita, Charaka Samhita και το πρόσφατα αποκάλυψε Kashyap Samhita.
Αγιουρβέδα λέγεται ότι είναι μια πλήρως αναπτυγμένη επιστημονική τέχνη της ζωής με έναν αριθμό μοναδικών και αποκλειστικών φαρμακευτικές θεραπείες και χειρουργικές διαδικασίες για την θεραπεία διαφόρων παθήσεων και ασθενειών.

अष्टांग आयुर्वेद (οκτώ υποκαταστήματα της Αγιουρβέδα)Η Αγιουρβέδα είναι μια τεράστια επιστήμη διαιρείται σε οκτώ τμήματα, τα οποία είναι συλλογικά γνωστή ως Αγιουρβέδα Ashtang. Όπως και κάθε άλλη σύγχρονη φαρμακευτικών θεραπειών, Αγιουρβέδα πιστεύει σε εξειδικευμένη θεραπεία για τα διάφορα μέρη του σώματος. Έτσι, η τέχνη της ιατρικής κατηγοριοποιήθηκαν σε ξεχωριστούς κλάδους που ασχολούνται με την ψυχιατρική, την εσωτερική ιατρική, τη θεραπεία του μάτια, τα αυτιά, τη μύτη, το λαιμό και το κεφάλι, τοξικολογία και γεροντολογίας. Αγιουρβέδα είναι ένα σύστημα της ιατρικής πρώτη κατηγοριοποίηση Παιδιατρικής, αφροδισιακά και χειρουργική επέμβαση, όπως τα υποκαταστήματα των φαρμακευτικών επιστημών.

Κατάλογος των οκτώ υποκαταστήματα της Αγιουρβέδα
1 - कायचिकित्सा (Παθολογίας): - Η Αγιουρβέδα είναι μια ολιστική προσέγγιση, η οποία ασχολείται κυρίως με τη θεραπεία του σώματος. Κατά τη διαδικασία αυτή, το άτομο υποβάλλεται σε μια αλλαγή του τρόπου ζωής, η οποία περιλαμβάνει αλλαγές στα τρόφιμα, είδη ένδυσης, συμπεριφορά και συμπεριφορά. Καθαρίζουμε το σώμα είναι η ουσία του kaayachikitsaa ονομάζεται पंचकर्म.
Ayurveda επικεντρώνεται στην πρόληψη για την υγεία και όχι τη θεραπεία της νόσου.

2 - शल्य चिकित्सा (Χειρουργική): - Στην αρχαία Ινδία, η χειρουργική επέμβαση ήταν ως επί το πλείστον για πρώτη φορά από Αγιουρβέδα. Shalya Chikitsa είναι ένα σημαντικό κλάδο της Ayurvedic επιστήμη. Το όνομα του σοφού Sushruta γιατρός είναι συνώνυμη με τη χειρουργική επέμβαση. Στην πραγματεία του Sushruta Samhita, έχουμε συνειδητοποιήσει πριν από χιλιάδες χρόνια εξελιγμένες μεθόδους της χειρουργικής επέμβασης που ασκείται στην Ινδία. Η μέθοδος είναι γνωστή ινδική ρινοπλαστική είναι το όφελος της Αγιουρβέδα στην σύγχρονη ιατρική επιστήμη.

3 - बाल - चिकित्सा / कौमारभृत्य (Παιδιατρική): - काश्यप संहिता είναι η παλιά συνθήκη, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο Παιδιατρικής, αλλά και της γυναικολογίας και μαιευτικής. Η μεγάλη παιδίατρος φασκόμηλο Kashyap εισήγαγε linctuses φάρμακα (सुवर्णप्राश κλπ) ως τελετή lictus (लेहन संस्कार) νεογέννητο (जातक) να προκαλέσει επίκτητη ανοσία.

4 - ग्रह - चिकित्सा (Ψυχιατρική)

5 - ऊर्ध्वांग - चिकित्सा (शालाक्य): - Περιλαμβάνει τη θεραπεία της μάτια, τα αυτιά, τη μύτη, το λαιμό και το κεφάλι. Ο γνωστός Βασιλιάς Janak ήταν ένα χειρούργο οφθαλμίατρο μεγάλο μέρος του χρόνου του, ο οποίος χρησιμοποιείται για την πρακτική εφαρμογή της θεραπεία του καταρράκτη χειρουργικές μεθόδους. ΝΙΜΗ Τάντρα λέγεται ότι είναι μια μεγάλη πραγματεία της οφθαλμολογίας.

6 - दंष्ट्र - चिकित्सा (अगद तंत्र) Τοξικολογίας,

7 - जरा - चिकित्सा (रसायन):-γεροντολογία ή τη γήρανση θεραπεία περιλαμβάνει τη μακροζωία, τη βελτίωση της μνήμης, τη νεολαία, τη φωτεινότητα, το δέρμα, τη γενναιοδωρία, τη δύναμη των ικανοτήτων του σώματος και του νου .... και καθυστερήσεις γήρανσης παράγοντες.

8 - वृष्य - चिकित्सा (वाजीकरण): - Vrishya-Chtikitsa είναι ένας κλάδος της Αγιουρβέδα, που εξηγεί την επιστήμη και την τέχνη της παραγωγής υγιείς απογόνους, με αφροδισιακά για να δημιουργήσουμε μια καλύτερη κοινωνία και έθνος.

कोई टिप्पणी नहीं: